fbpx

Συμβουλές καθαρισμού καινούργιου σπιτιού

Πως να καθαρίσω το καινούργιο μου σπίτι;

Συμβουλές καθαρισμού καινούργιου σπιτιού
Συμβουλές καθαρισμού καινούργιου σπιτιού.

Η εξέλιξη των υλικών κατασκευής τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει το καθαρισμό του καινούργιου ή ανακαινισμένου σπιτιού πολύ ποιο δύσκολη διαδικασία.

Ποιο κάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το καινούργιο ή ανακαινισμένο σας σπίτι.

Αν θα καθαρίσετε μόνοι σας το καινούργιο ή ανακαινισμένο σας σπίτι ακολουθήσετε τις ποιο κάτω  διαδικασίες και συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να το καθαρίσετε ποιο εύκολα και γρήγορα αποφεύγοντας ζημιές στα ξύλα, τζάμια, αλουμίνια και μεταλλικά μέρη του σπιτιού σας από λάθος υλικά ή εργαλεία.

Εξωτερικοί χώροι

Καθαρισμός καινούργιου σπιτιού
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

Ιδανικό στην αρχή να καθαριστούν οι εξωτερικοί χώροι του σπιτιού όπως βεράντες, φυλλαράκια, έπιπλα κήπου, αυλή, πεζοδρόμια κλπ με τη χρήση πλυστικού πιεστικού μηχανήματος για να περιοριστεί η κατανάλωση νερού ώστε να εξασφαλίσετε την αποφυγή   μεταφοράς σκόνης και ακαθαρσιών από τη μετακίνηση σας από και προς στο σπίτι.

Αρχικός εσωτερικός καθαρισμός.

Καθαρισμός καινούργιου σπιτιού
Καθαρισμός καινούργιου σπιτιού

Αποφύγετε το σκούπισμα. Είναι αναπόφευκτο ότι σε μια υπό ανακαίνιση ή καινούργια κατοικία  να υπάρχει υπερβολική σκόνη στο πάτωμα.  Καλό θα ήταν να μαζευτεί με μια ηλεκτρική σκούπα ώστε να μην ανασηκωθεί η σκόνη και να κατακαθίσει στους τοίχους, στα έπιπλα φωτιστικά και άλλα μέρη του σπιτιού. Προσοχή στο φίλτρο της ηλεκτρικής σκούπας να ελέγχετε και να αλλάζετε τακτικά.

Ερμάρια και ντουλάπια κουζίνας.

Λεπτομερής καθαρισμός κουζίνας
Λεπτομερής καθαρισμός κουζίνας

Στη συνέχεια με την τη βοήθεια της  ηλεκτρική σας σκούπας κάντε αναρρόφηση της σκόνης και τον υπολειμμάτων από ροκανίδια από τα ερμάρια και τα ντουλάπια της κουζίνας. Αφαιρέστε τα συρτάρια για να απορροφήστε τις σκόνες και ροκανίδια στις υποδοχές των συρταριών.

Χρησιμοποιήστε κουβά με νερό και με τη χρήση πανιού από μικροΐνες, περάστε όλες τις επιφάνειες στύβοντας  το πανί σας όσο ποιο δυνατά μπορείτε για να αφαιρέσετε όσο περισσότερο νερό από αυτό για να αποφύγετε φουσκώματα των ξύλων. Αποφύγετε τη χρήση καθαριστικού σπρέι όπως Famozo κλπ.  για να αποφύγετε ζημιές στις βερνικωμένες ή λακαριστές επιφάνειες των ξύλων καθώς επίσης την αποφυγή οξείδωσης στα  χερούλια των πορτών και ερμαριών. Προσοχή στα ψηλά σημεία όπου χρειάζεται σκάλα, χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας σκάλα για να αποφύγετε τραυματισμούς από πτώση.

Φωτιστικά και πρίζες.

Προσεκτικά καθαρίστε τα φωτιστικά τις πρίζες και τους διακόπτες του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε νωπό πανί για αποφυγή ηλεκτροπληξίας.

Καθαρισμός τζαμιών και αλουμινίων.

Καθαρισμός τζαμιών καινούργιου σπιτιού
Καθαρισμός τζαμιών καινούργιου σπιτιού

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διαδικασία καθαρισμού των τζαμιών και αλουμινίων για να αποφύγετε τις γρατσουνιές τόσο στα τζάμια όσο και στα αλουμίνια. Με τη βοήθεια της ηλεκτρικής σκούπας κάντε αναρρόφηση της σκόνης από τα κουφώματα και οδηγών  αλουμινίων. Χρησιμοποιείστε πανί από μικροΐνες για να καθαρίσετε τα αλουμίνια πλαίσια, λάστιχα και οδηγούς των αλουμινίων ή πλαστικών κουφωμάτων από σκόνες γράσα και υπολείμματα από μπογιές. Στα τζάμια και αλουμίνια αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριού πλυσίματος πιάτων τα οποία έχουν στην επιφάνεια τους σύρμα (ττελλάκι) διότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να τα γδάρετε. Ιδανικό θα ήταν να  προμηθευτείτε σφουγγαράκι τζαμιών ή σφουγγαράκι καθαρισμού αυτοκινήτου. Σε κουβά με νερό και κοινό σαπούνι καθαρισμού κάντε σαπουνάδα στο γυαλί, στη συνέχεια με τη βοήθεια καινούργιας ειδικής ξύστρας τζαμιών αφαιρέστε τυχών μπογιές τσιμέντα ακόμα και τα αυτοκόλλητα σήμανσης των τζαμιών. Χρησιμοποιείστε πανί από μικροΐνες για να αφαιρέσετε τη σαπουνάδα από το γυαλί και στη συνέχεια με ένα εντελώς  στεγνό ρούχο περάστε σφικτά πάνω από το γυαλί μέχρι να καθαρίσει εντελώς από τη θαμπάδα.

Κεραμικά χώρων υγιεινής και πατωμάτων.

Καθαρισμός ειδών υγιεινής.
Καθαρισμός ειδών υγιεινής.

Μια επίσης πολύ δύσκολη διαδικασία είναι αυτή του καθαρισμού των κεραμικών επενδύσεων στους χώρους υγιεινής και των κεραμικών πατωμάτων. Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης και πότισμα των αρμών των κεραμικών από τους τεχνίτες, ποσότητες από τα υλικά εφαρμογής μένει στην επιφάνια του κεραμικού και όταν στεγνώσει είναι εξαιρετικά δύσκολη η αφαίρεση τους. Για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα χρειάζεται η χρήση εξειδικευμένων καθαριστικών προϊόντων που περιέχουν υδροχλωρικό οξύ τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από καταστήματα DIY,  ή από τους προμηθευτές των κεραμικών σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη χρήση των υλικών αυτών, μπορεί να σας προκαλέσουν εγκαύματα και ερεθισμό στα μάτια και την αναπνοή, γι’ αυτό συνιστάτε η χρήση μάσκας, γαντιών και γυαλιών.

Προσοχή απαγορεύετε η χρήση χημικών σε μαρμάρινες ή γρανιτένιες επιφάνειες. Για το καθαρισμό των μαρμάρων και γρανιτών συνιστάτε η χρήση πράσινου σαπουνιού ή καθαριστικού με ουδέτερο Ph.

Χρησιμοποιήσετε 2 κουβάδες και 2 πανιά από μικροΐνες όπου στον ένα να βάλτε νερό με διάλειμμα καθαριστικού υγρού ανάλογα με τις οδηγίες του προϊόντος και στο δεύτερο βάλτε απλά καθαρό νερό. Με το ένα πανί περάστε τις επιφάνειες με το καθαριστικό διάλειμμα αφού πρωτύτερα στύψετε καλά, αφήστε 10 με 15 λεπτά το καθαριστικό να δράσει, στη συνέχεια ξεβγάλετε με καθαρό νερό χρησιμοποιώντας το καθαρό πανί, επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί. Προσοχή μην χρησιμοποιείτε τα ίδια πανιά στα μεταλλικά ή νικελωμένα αξεσουάρ των μπάνιων διότι θα οξειδωθούν.

Καθαρισμός πατωμάτων από κεραμικό

Καθαρισμός κεραμικών πατωμάτων καινούργιου σπιτιού
Καθαρισμός κεραμικών πατωμάτων καινούργιου σπιτιού.

Στα πατώματα ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τη χρήση 2 κουβάδων σφουγγαρίσματος και 2 φλόκων αντί πανιών. Σφουγγαρίστε το κεραμικό πάτωμα με το διάλειμμα καθαρισμού – αφήστε περισσότερη ποσότητα νερού στο πάτωμα και αφαιρέστε μπογιές τσιμέντα σπάτουλες κλπ με τη βοήθεια ξύστρας καθαρισμού κεραμικών. Προσοχή μην βάζετε νερό κοντά στις ξύλινες μεσόπορτες για να μην φουσκώσουν. Αφήστε το υλικό για 10-15 λεπτά να δράσει στη συνέχεια σφουγγαρίστε 2 – 3 φορές με καθαρό νερό για να αφαιρέσετε το υλικό καθαρισμού. Αφήστε ανοικτά πόρτες και παράθυρα για να στεγνώσει το πάτωμα ποιο νωρίς και καθαρίστε τοπικά τα σημεία που παραμένει ακόμα λερωμένο. Επαναλάβετε τη διαδικασία αν χρειαστεί.

Καθαρισμός μαρμάρινα πατώματα ή laminate

Καθαρισμός πατωμάτων παρκέ ή Laminate
Καθαρισμός πατωμάτων παρκέ ή Laminate.

Για τα μαρμάρινα πατώματα χρησιμοποιήστε πράσινο σαπούνι ή ιδικά καθαριστικά με ουδέτερο Ph και για τα Laminate χρησιμοποιήστε ιδικά καθαριστικά για laminate  τα οποία μπορείτε να τα προμηθευτείτε από DIY ή τους προμηθευτές των laminate σας.

Προσοχή στο σφουγγάρισμα των Laminate, θα πρέπει να γίνετε σε αραιά διαστήματα και με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό στη σφουγγαρίστρα για να αποφύγετε φουσκώματα.

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές στο τηλέφωνο 99456201 ή στο email zannettos65@gmail.com

Καθαρισμός καινούργιας εξοχικής κατοικίας
Καθαρισμός καινούργιας εξοχικής κατοικίας.