Συμβουλές Καθαρισμού και αποθήκευσης χαλιών

Πως καθαρίζουμε, αποθηκέυουμε και διατηρούμε, τα χαλιά μας;

Πολύ σημαντικό είναι να μην εισερχόμαστε στο σπίτι χωρίς να σκουπίσουμε πριν τα πόδια μας, σε ένα χαλάκι εξωτερικού χώρου, ώστε να μην κουβαλήσουμε την σκόνη και τα μικρόβια από τα παπούτσια μας στο σπίτι. Ιδανικό είναι να αφήνουμε εκτός του σπιτιού τα παπούτσια μας και να χρησιμοποιούμε παπούτσια ή παντόφλες που έχουμε μόνο για το σπίτι.

Καθαρισμός Χαλιών - Carpet Cleaning
Πως καθαρίζουμε αποθηκέυουμε και διατηρούμε τα χαλιά μας;

Η σκόνη στη Κύπρο είναι σε υψηλά επίπεδα λόγο της καλοκαιρίας η οποία ευνοεί την ανάπτυξη της, και σε συνδυασμό με την εισαγόμενη σκόνη από τις γειτονικές μας χώρες, έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχεται στο σπίτι μας μεγάλη ποσότητα σκόνης η οποία κατακάθεται στα έπιπλα στα πατώματα και στα χαλιά μας. Ιδανικό είναι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να γίνετε αναρρόφηση της σκόνης από τα χαλιά μας με την οικιακή μας σκούπα, τόσο από την πάνω επιφάνεια όσο και από την κάτω πλευρά των χαλιών μας.

Zannettos Koumasi Carpet Cleaning
Ποσο τακτικός θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός του χαλιού μας;

Η κατανάλωση φαγητών και ποτών κοντά στο χαλί είναι ο κυριότερος παράγοντας λερώματος των χαλιών μας γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε να μην πέσει στο χαλί σας ποτά όπως κρασί αναψυκτικά και άλλα είδη τα οποία είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους. Σε τέτοια περίπτωση μαζέψτε το υγρό από το χαλί το συντομότερο δυνατόν με χαρτί κουζίνας ταμπονάροντας το. Μην το τρίβετε διότι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε το χρώμα του χαλιού και να απλώστε σε περισσότερη επιφάνεια το κρασί, αναψυκτικό ή οτιδήποτε άλλο ποτό έχει χυθεί.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ
Πως καθαρίζουμε δύσκολους λεκέδες απο το χαλί μας;

Στη συνέχεια βρέξτε δυο πετσέτες (κατά προτίμηση μπάνιου) με χλιαρό νερό στείψετε τις όσο ποιο καλά μπορείτε και τοποθετείστε τις στο σημείο του λεκέ την μια στη πάνω επιφάνεια και την άλλη από κάτω. Αυτό θα βοηθήσει να μαζευτεί στις πετσέτες το εναπομείναν υγρό. Αφήστε τις πετσέτες για 4- 5 ώρες να απορροφήσουν το υγρό. Μετά  ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στο σημείο και αφήστε την περίπου για μια ώρα να δράσει και στη συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε την σόδα από το χαλί. Αν ο λεκές παραμένει θα πρέπει να καλέσετε το συντομότερο δυνατόν το επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού της περιοχής σας. Πολύ σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή κοινά απορρυπαντικά στα χαλιά σας. Επίσης ούτε στα κρόσσια των χαλιών συνιστάτε η χρήση της χλωρίνης διότι θα χαλάσουν.

καθάρισμα χαλιά katharisma xalia

Αποφύγετε την έκθεση των χαλιών σας στον ήλιο. Αν τα χαλιά σας έρχονται σε επαφή με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας από παράθυρα ή πόρτες φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες για να διασφαλίσετε τα χρώματα και τις ίνες των χαλιών. Μην βγάζετε στον ήλιο τα χαλιά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα για να λιαστούν. Αν θέλετε να λιάζετε το χαλί σας το ιδανικό είναι μια φορά κάθε 15 μέρες για μια ώρα το πολύ.

Που και πως θα φυλάξετε τα χαλιά σας;

Αν θα φυλάξετε τα χαλιά σας το χειμώνα στο δικό σας χώρο καλό είναι,

  • Να φυλαχτούν σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο και τις σκόνες.
  • Θα πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τρωκτικά, έντομα κλπ.
  • Τα χαλιά θα πρέπει να τυλίγονται πάντα ρόλο για να αποφευχθεί το σκάσιμο και καταστροφή τους.
  • Τοποθετείτε πάντα τα χαλιά σας σε οριζόντια θέση για να μην καταστραφούν από το ίδιο τους το βάρος.
  • Αν θα τοποθετήσετε το χαλί σας σε νάιλον φροντίστε να μην έχει καθόλου υγρασία και να μην είναι αεροστεγώς κλεισμένα διότι θα μουχλιάσουν και θα καταστραφούν.
  • Προτιμήστε να τα φυλάξετε σε ένα παλιό σεντόνι.
  • Τοποθετήστε μέσα στο χαλί αποξηραμένα φύλλα λεβάντας τοποθετημένα σε άσπρο χαρτί εκτύπωσης για να αποτρέψετε την επίσκεψη εντόμων.

Αν δεν έχετε χώρο φύλαξης το συνεργείο καθαρισμού Zannettos Koumasi Professional Cleaning Services σας προσφέρει δωρεάν φύλαξη στις ιδιόκτητες αποθήκες μας. Καλέστε μας στο 99456201 και το συνεργείο μας θα περάσει να παραλάβει τα χαλιά σας.

Καθαρισμός και αποθήκευση χαλιών Carpet cleaning and storage
Καθαρισμός και αποθήκευση χαλιών
Carpet cleaning and storage

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και προσφορές στο τηλέφωνο 99456201 ή στο emailzannettos@zproclean.com