fbpx

Συμβουλές Καθαρισμού και αποθήκευσης χαλιών

Πως καθαρίζουμε, αποθηκέυουμε και διατηρούμε, τα χαλιά μας;

Πολύ σημαντικό είναι να μην εισέρχεστε στο σπίτι πριν να σκουπίσετε τα πόδια σας, σε ένα χαλάκι εξωτερικού χώρου, ώστε να μην κουβαλήσετε την σκόνη και τα μικρόβια από τα παπούτσια σας στο σπίτι. Ιδανικό είναι να αφήνετε εκτός του σπιτιού τα παπούτσια σας και να χρησιμοποιείτε παπούτσια ή παντόφλες που έχετε μόνο για το σπίτι.

Καθαρισμός Χαλιών - Carpet Cleaning
Καθαρισμός χαλιών.

Ποσο τακτικός θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός του χαλιού μας;

Λόγο της καλοκαιρίας που επικρατεί τους περισσότερους μήνες στη Κύπρο η σκόνη αυξανετε σε υψηλά επίπεδα, και σε συνδυασμό με την εισαγόμενη σκόνη από τις γειτονικές μας χώρες, έχει ως αποτέλεσμα να εισέρχεται στο σπίτι μας μεγάλη ποσότητα σκόνης η οποία κατακάθεται στα έπιπλα στα πατώματα και στα χαλιά μας. Ιδανικό είναι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να γίνετε αναρρόφηση της σκόνης από τα χαλιά μας με την οικιακή μας σκούπα, τόσο από την πάνω επιφάνεια όσο και από την κάτω πλευρά των χαλιών μας.

Zannettos Koumasi Carpet Cleaning
Πως καθαρίζουμε τα χαλιά μας.

Τι λερώνει περισσότερο τα χαλιά μας;

Η κατανάλωση φαγητών και ποτών κοντά στο χαλί είναι ο κυριότερος παράγοντας λερώματος των χαλιών μας γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε να μην πέφτουν στο χαλί σας ποτά όπως κρασί αναψυκτικά και άλλα είδη τα οποία είναι δύσκολος ο καθαρισμός τους. Σε τέτοια περίπτωση μαζέψτε το υγρό από το χαλί το συντομότερο δυνατόν με χαρτί κουζίνας ταμπονάροντας το. Μην το τρίβετε διότι υπάρχει κίνδυνος να χαλάσετε το χρώμα του χαλιού και να απλώστε σε περισσότερη επιφάνεια το κρασί, αναψυκτικό ή οτιδήποτε άλλο ποτό έχει χυθεί.

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΕΚΕΔΕΣ
Άμεσος καθαρισμός λεκέδων στο χαλί.

Πως καθαρίζουμε δύσκολους λεκέδες απο το χαλί μας;

Στη συνέχεια βρέξτε δυο πετσέτες (κατά προτίμηση μπάνιου) με χλιαρό νερό στείψετε τις όσο ποιο καλά μπορείτε και τοποθετείστε τις στο σημείο του λεκέ την μια στη πάνω επιφάνεια και την άλλη από κάτω. Αυτό θα βοηθήσει να μαζευτεί στις πετσέτες το εναπομείναν υγρό. Αφήστε τις πετσέτες για 4- 5 ώρες να απορροφήσουν το υγρό. Μετά  ρίξτε αρκετή μαγειρική σόδα στο σημείο και αφήστε την περίπου για μια ώρα να δράσει και στη συνέχεια με την ηλεκτρική σκούπα αφαιρέστε την σόδα από το χαλί. Αν ο λεκές παραμένει θα πρέπει να καλέσετε το συντομότερο δυνατόν το επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού της περιοχής σας. Πολύ σημαντικό είναι να μη χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή κοινά απορρυπαντικά στα χαλιά σας. Επίσης ούτε στα κρόσσια των χαλιών συνιστάτε η χρήση της χλωρίνης διότι θα χαλάσουν.

Στέγνωμα χαλιών σε καλά αεριζόμενο και σκιασμένο χώρο

Αποφύγετε την έκθεση των χαλιών σας στον ήλιο. Αν τα χαλιά σας έρχονται σε επαφή με τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας από παράθυρα ή πόρτες φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες για να διασφαλίσετε τα χρώματα και τις ίνες των χαλιών. Μην βγάζετε στον ήλιο τα χαλιά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα για να λιαστούν. Αν θέλετε να λιάζετε το χαλί σας το ιδανικό είναι μια φορά κάθε 15 μέρες για μια ώρα το πολύ.

Φύλαξη – αποθήκευση χαλιών. Τι να προσέξετε.
Που και πως να φυλάξετε τα χαλιά σας;
Αν θα φυλάξετε τα χαλιά σας το καλοκαίρι στο δικό σας χώρο καλό είναι:
  • Να φυλαχτούν σε ξηρό και δροσερό μέρος μακριά από τον ήλιο και τις σκόνες.
  • Θα πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από ανεπιθύμητους επισκέπτες όπως τρωκτικά, έντομα τοποθετόντας παγίδες ψεκασμό χώρου κλπ.
  • Τα χαλιά θα πρέπει να τυλίγονται πάντα ρόλο για να αποφευχθεί το σκάσιμο και καταστροφή τους.
  • Τοποθετείτε πάντα τα χαλιά σας σε οριζόντια θέση για να μην καταστραφούν από το ίδιο τους το βάρος.
  • Αν θα τοποθετήσετε το χαλί σας σε νάιλον φροντίστε να μην έχει καθόλου υγρασία και να μην είναι αεροστεγώς κλεισμένα διότι θα μουχλιάσουν και θα καταστραφούν.
  • Προτιμήστε να τα φυλάξετε σε ένα παλιό σεντόνι.
  • Τοποθετήστε μέσα στο χαλί αποξηραμένα φύλλα λεβάντας για να αποτρέψετε την επίσκεψη εντόμων. Τοποθετήστε τα φύλλα λεβάντας σε άσπρο χαρτί εκτύπωσης για να μην λεκιάσετε το χαλί.

Αν δεν έχετε χώρο φύλαξης το συνεργείο μας σας προσφέρει δωρεάν φύλαξη στις ιδιόκτητες αποθήκες μας. Το συνεργείο μας προσφέρει επίσης δωρέαν παραλαβη και παραδοση. Καλέστε μας στο tel:99456201 ή στείλτε μας email στο  zannettos65@gmail.com.

Καθαρισμός και αποθήκευση χαλιών Carpet cleaning and storage
Καθαρισμός χαλιών

Καθαρισμός και αποθήκευση χαλιών Carpet cleaning and storage

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες, συμβουλές και προσφορές στο τηλέφωνο tel:99456201 ή στο email zannettos65@gmail.com