ΣΤΡΩΜΑΤΑ

Καθαρισμός στρωμάτων από ακάρεα

Mattress cleaning

Τα ακάρεα της οικιακής σκόνης είναι το βασικό αίτιο της αλλεργίας στη σκόνη. Είναι αόρατοι μικροοργανισμοί, τρέφονται με τη πιτυρίδα του ανθρώπου και θέλουν υγρασία για να αναπτυχθούν.

Τα ακάρεα είναι οχτάποδοι μικροοργανισμοί. Οι εκκρίσεις της βλαβερής πρωτεΐνης (γουανίνης) που βρίσκεται στα περιττώματα τους μαζί με την αποσύνθεση που επέρχεται στα ίδια, είναι το βασικό αίτιο αλλεργιών όπως η αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα, ερεθισμός των ματιών, βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα, συμπτώματα συναχιού, όπως μπούκωμα της μύτης και καταρροή, βήχα , κνησμοί, έκζεμα του δέρματος κ.α. Όλα αυτά δυστυχώς βρίσκονται στα στρωματά και σε άλλους χώρους του σπιτιού μας.

Βρίσκονται στο κρεβάτι μας στα έπιπλα και στα λουτρινα παιχνίδια των παιδιών μας
Βρίσκονται στο κρεβάτι μας στα έπιπλα και στα λουτρινα παιχνίδια των παιδιών μας

Τα ακάρεα τρέφονται με τα απονεκρωμένα κύτταρα του ανθρώπου. Βρίσκουν κατάλληλες συνθήκες για την επιβίωση τους μέσα στα στρώματα, στα χαλιά, στις μοκέτες, στα μαξιλάρια ή ακόμη και στα λούτρινα παιδικά παιχνίδια. Το μέγεθος των ακάρεων είναι 0,2 χιλιοστά της οικιακής σκόνης και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι. Εκτιμάται ότι υπάρχουν από 5000 έως 15000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό στρώματος.

Βρίσκονται στο κρεβάτι μας στα έπιπλα και στα λουτρινα παιχνίδια των παιδιών μας.
Βρίσκονται στο κρεβάτι μας στα έπιπλα και στα λουτρινα παιχνίδια των παιδιών μας.

Γιατί πρέπει να καθαρίζεται το στρώμα σας;

Από το μέσο όρο ηλικίας 70 ετών τα 23 χρόνια της ζωής του ένας άνθρωπος τα περνά πάνω στο στρώμα που κοιμάται.

  • 1500 ακάρεα χωρούν στην άκρη ενός σπίρτου.
  • 500-700 γραμμαρια νεκρά κύταρα απολέπισης αποβάλλει ο μέσος ενήλικας κάθε χρόνο μόνο στο στρώμα και στο μαξιλάρι του ύπνου.

Έρευνες έδειξαν ότι υπάρχουν 10,000,000 ακάρεα σε 2 ετών στρώμα.

  • 35ml ιδρώτα αποβάλλει ένας άνθρωπος καθημερινά στο στρώμα του.
  • 500ml ιδρώτα αποβάλλει ένα ζευγάρι στο διπλό στρώμα του.
  • 5.000 ακάρεα υπολογίζεται πως υπάρχουν σε ένα στρώμα σε ένα μήνα
  • 500,000 φιλοξενεί σε 4 μήνες
  • 5,000,000 και άνω σε ένα χρόνο
  • 47% του πληθυσμού σήμερα παρουσιάζει ευαισθησία στα ακάρεα.

Η εταιρία μας χρησιμοποιεί συστήματα καθαρισμού της αμερικάνικης εταιρίας KIRBY AVALIR τα οποία καθαρίζει στρώματα, χαλιά και έπιπλα από ακάρεα και τα περιττώματα τους,  καθώς επίσης οποιοδήποτε σωματίδιο εισχωρήσει στο στρώμα χρησιμοποιώντας φίλτρα Micron magic HEPA Filtration with micro allergen technology τα οποία εγκλωβίζουν μέχρι και το τελευταίο σωματίδιο που αφαιρείτε από το στρώμα χωρίς να διοχετεύεται πίσω στον περιβάλλοντα χώρο.

.

380790-uprightvacuumcleaners-kirby-avalir-d-2

Στη συνέχεια, εφαρμόζεται το Allerg-STOP Repellent που είναι το μόνο εγκεκριμένο βιοκτόνο ΤΠ19 απωθητικό ακάρεων ,κοριών και ψύλλων, με πολλαπλές εφαρμογές που έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην αντιμετώπιση – καταπολέμηση όλων των αλλεργιογόνων ουσιών που βρίσκονται στο εσωτερικό των στρωμάτων και σε όλες τις υφασμάτινες επιφάνειες, λούτρινα παιχνίδια, μοκέτες,χαλιά κ.α.

jupiter-logo1boukali-141x300-141x300

Η χρησιμότητα του είναι απαραίτητη ιδιαίτερα στην διατήρηση της υγιεινής των στρωμάτων, τα οποία είναι πολύ επιβαρυμένα από την καθημερινή χρήση καθώς εκεί περνάμε το 1/3 της ζωής μας.